Jučer navečer, nešto iza 22 h, izbio je požar u Regeneraciji, u odjelu za pripremu sirovine za proizvodnju - mješaoni. Nakon početne reakcije djelatnika koji su radili u svojoj smjeni, na mjesto požara stigle su i vatrogasne ekipe DVD-a Zaboka te Javno-vatrogasne potstrojbe, koje su požar ubrzo stavile pod nadzor, a nedugo nakon toga i ugasile u potpunosti.

Radi se o dijelu proizvodnog procesa u kojem se priprema, odnosno miješa vlakno za proizvodnju netkanih tekstila, odnosno proizvoda - malerabdeckvliesa kojeg Regeneracija plasira i lider je u tom segmentu na tržištu EU. Danas tijekom dana procijeniti će se razmjer nastale štete. Nastavak proizvodnje očekujemo već danas tijekom dana, dok bi potpuna stabilizacija cijelog proizvodnog procesa trebala biti uspostavljena u naredna 3-4 dana. Na taj način osigurati ćemo daljnje isporuke našim kupcima bez značajnih poremećaja.

Zahvaljujemo navedenim vatrogasnim postrojbama na brzoj i učinkovitoj reakciji, a svim građanima Zaboka i okolice šaljemo isprike ako su ih sinoćnji događaji u bilo kojem smislu uznemirili.