Jučer navečer, nešto iza 19 h, izbio je požar u Regeneraciji, u odjelu za proizvodnju filčeva, na ulaznom dijelu jedne od četiri proizvodne linije. Uzrok je najvjerojatnije iskra koja je zbog metalnog dijela koji su, nažalost, česte primjese u sakupljenom tekstilnom otpadu - nastala u odjelu za reciklažu tekstilnog otpada, a koja je potom cjevovodom za transport vlakana ušla u komoru na ulaznom dijelu proizvodne linije. Nakon brze početne reakcije radnika koji su u tom trenutku odrađivali svoju smjenu, na mjesto događaja u vrlo kratkom roku stigli su i vatrogasci Zagorske javne vatrogasne postrojbe te DVD-a Zabok i Špičkovina i požar vrlo brzo stavili pod kontrolu, a potom i u potpunosti ugasili.

Prve procjene štete govore o iznosu od 200 – 300 tisuća kuna, ali će točan razmjer biti poznat već danas tijekom dana. Ono što je najvažnije je to da nitko od djelatnika i vatrogasaca nije stradao. Nastavak proizvodnje očekuje se već danas tijekom dana, a nakon sanacije dijela linije koja je zahvaćena vatrom, očekujemo uspostavu punog obima proizvodnje kroz nekoliko dana. Isporuke prema našim kupcima nisu ugrožene i već danas će se vršiti prema planu.

Zahvaljujemo navedenim vatrogasnim postrojbama i našim radnicima na brzoj i učinkovitoj reakciji, a građanima Zaboka i okolice se ispričavamo na uznemiravanju i emisiji određene količine dima koji je nastao u početnoj fazi požara.