Poslovna inicijativa Dobra Hrvatska, Hrvatska udruga poslodavaca i UN Global Compact mreža Hrvatska i ove su godine uručili hrvatskim organizacijama Nagradu SJAJ za vidljivost društveno odgovornog poslovanja i održivosti na digitalnim komunikacijskim platformama.

Nagrade SJAJ uručene su na jednom posebnom događanju – posebnom jer su na njemu podijeljene čak dvije vrste nagrada. Na svom novogodišnjem domijenku dana 14. prosinca 2018., uz nagradu SJAJ, Hrvatska udruga poslodavaca je dodijelila svoju Nagradu za najbolje primjere društveno odgovornog poslovanja - HUP DOP . Susretu čiji je središnja tema bila upravo društveno odgovorno poslovanje nazočili su i sudionicima se obratili Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić te ministar gospodarstva Darko Horvat.

Veliko zanimanje za temu vidljivosti DOP-a u digitalnim medijima potvrdila je i činjenica da su na natječaj pristigle 41 prijave. Taj vrijedan uzorak hrvatskog gospodarstva i civilnog društva osvijetlio je mogućnosti i bogatu praksu naših organizacija - raznovrsne pristupe, kreativna rješenja i inovatine alate, a negdje i visoku, čak dnevnu i tjednu, učestalost komuniciranja DOP-a s javnošću.

U konkurenciji znatnog broja organizacija koje se ističu posebnom praksom, nagrade SJAJ za najbolju digitalnu vidljivost DOP-a dobilo je šest organizacija kako je natječajem predviđeno.

U skupini velikih poduzeća dobitnice su:

  • INA – Industrija nafte d.d. osvojila je nagradu SJAJ s posebnim naglaskom na promociju društveno odgovornog poslovanja i održivosti na digitalnim platformama.
  • Kompanija JGL – Jadran galenski laboratorij d.d.
  • DPD Croatia d.o.o., Regeneracija d.o.o. i Hauska & Partner d.o.o.
  • udruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednice
  • Atlantic d.d., Coca Cola d.d., Cemex d.d., Dukat d.d., Grawe d.d., Podravka d.d., Valamar Riviera d.d. i Vetropack d.d.

U skupini srednjih, malih i mikro poduzeća nagrade SJAJ su dobile tri organizacije:

U skupini civilnog društvanagradu SJAJ za bogatu praksu i najbolju vidljivost osvojila je:

Pored nagrađenih organizacija zapaženi su vrijedni primjeri digitalne vidljivosti DOP-a i održivosti.

Na listu “Zapažena praksa digitalne vidljivosti DOP-a“  u skupini velikih poduzeća ušle su tvrtke (A-Z):

Oznaku “Zapažena praksa”u kategoriji srednja, mala i mikro poduzeća dobila je tvrtka Tele 2 Hrvatska d.o.o., a u civilnom društvu udruga „Uzor Hrvatske“

Nagrada Sjaj dodjela