O nama

Povijest 2Regeneracija

Regeneracija je osnovana 1954. godine kao razvrstaona tekstilnog otpada, a djelatnost je nekoliko godina kasnije proširena i na proizvodnju netkanih tekstila, što je i danas temeljni proizvodni program tvrtke.

Tepisi su se u Regeneraciji počeli proizvoditi, sada već daleke 1967. godine, a tehnologiju i znanje ručne izrade tepiha sačuvali smo do danas. Kroz sve ove godine Regeneracija surađuje s poznatim domaćim i inozemnim umjetnicima, arhitektima i dizajnerima različitih profila, a te su suradnje iznjedrile trajne kulturne vrijednosti, izradom vrhunskih vunenih tepiha i tapiserija. Oni su tijekom godina ugrađeni u brojne turističke i poslovne objekte te privatne domove u Hrvatskoj i izvan nje.

 

Sudjelovanje Regeneracije i 14 hrvatskih umjetnika na izložbi „Picasso i nova tapiserija“ s 30-ak velikih tapiserija izrađenih u Regeneraciji, zapaženo je kao „čudo pretvorbe“ kistovnog predloška u tekstilni mural. Izložba je nastala u suradnji MUO i pariškog centra za kulturu (Paris Art Centre), čime je tvrtka ucrtana na kulturološku kartu svijeta.

Povijest 3 Irak

Krajem 1980-tih, u Regeneraciji je izrađena i najveća tapiserija na svijetu –  događaj zabilježen i u Guinnessovoj knjizi rekorda. Riječ je o tapiseriji „Povijest Iraka“, površine 1242 m2, čiji su motivi vezani za tri tisuće godina dugu povijest i kulturu te zemlje, a autor skice prema kojoj je izrađena tapiserija bio je Frane Delale.

Ova dojmljiva tapiserija godinama je krasila jednu od bagdadskih palača, a nakon događaja koji su uslijedili u godinama poslije, nismo uspjeli doznati sudbinu ovog remek djela.

1990-te i početak 2000-tih godina obilježila je partnerska suradnja s njemačkom tvrtkom CoDesigners kroz koju smo internacionalizirali svoje poslovanje, a naši su proizvodi ugrađeni u mnoge turističke, poslovne i privatne prostore u cijeloj Evropi.

I danas Regeneracija na njemačkom tržištu djeluje pod tim brendom. Drugi, za nas značajan projekt pokrenut je 2013. godine pod nazivom Autoportreti, u kojem smo ostvarili suradnju s umjetnicima, arhitektima i dizajnerima ovog doba kako bi sačuvali kreativni duh i tradiciju suradnje s umjetnicima na sličan način kako su to u 1970-ima i 1980-ima ostvarili znameniti hrvatski likovni umjetnici.

Tepihe iz CoDesigners serije, kao i one iz projekta Autoportreti, možete vidjeti u našoj regaleriji.

 

 

Kroz godine iskustva i očuvanja tradicije proizvodnje, Regeneracija se profilirala isključivo kao proizvođač vunenih ručno taftanih tepiha. Naši vrhunski majstori izrade spremni su odgovoriti na sve zahtjeve klijenata u razumnim rokovima, a kvaliteta ugrađenih materijala i pažnja kod izrade tepiha nešto je na što u Regeneraciji posebno obraćamo pažnju.

Kroz sustave kvalitete koje primjenjujemo u cijelom proizvodnom procesu i ljubavi prema onome što radimo, stojimo iza svakog našeg proizvoda te izdajemo garanciju na njegovu trajnost kao dodatnu sigurnost prilikom kupnje tepiha.

Ponosni smo na činjenicu da se cjelokupan proces proizvodnje, od pripreme pređe i bojanja pa do same izrade i dorade – odvija u prostorima tvornice smještene u Zaboku te da u njemu zapošljavamo lokalno stanovništvo.

Također, nastojimo u što je većoj mogućoj mjeri, sirovine i ostale pomoćne materijale dobavljati na lokalnom tržištu.

Uz tepihe koje možete pronaći u našoj galeriji, u mogućnosti smo ponuditi tepihe prema zahtjevima i zamislima klijenta, nudeći pri tome pomoć naših dizajnera i prodajnog osoblja.

Kada se klijent odluči na tepih rađen prema posebnim, individualnim zahtjevima, potrebno je slijediti nekoliko koraka u realizaciji takvog projekta. Na taj se način omogućuje personalizacija tepiha u okviru prostornih zadatosti svakog pojedinog projekta, izlazeći ponekad iz uobičajenih oblika ili objekta koji se koristi isključivo kao podna dekoracija.

Dizajn tako može biti usmjeren na moderan ili klasičan, odnosno tradicionalan, ili pak istovremeno može spajati ove dvije osobine.

Uz vlastitu bojadisaonu, kao sastavnog dijela cjelokupnog procesa izrade tepiha, predstavljamo rijedak primjer tvrtke koja uz dizajn, proizvodnju i usluge postavljanja može pružiti gotovo neograničene mogućnosti u odabiru boja čije recepture nastaju u našem laboratoriju.

Ono što je također posebnost u izradi tepiha u Regeneraciji, jest vlastita izrada filcane pređe koja se odlikuje izuzetnom čvrstoćom, atraktivnim izgledom i osjećajem ugode, a implementirana je u Touch kolekciji.

Pošaljite upit te ćemo vas povratno kontaktirati

(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input