Recikliranje

Povijest

Temeljni ili core business Regenereacije je recikliranje koji se sastoji od prikupljanja otpadnog tekstila iz industrije i kućanstava te njegova transformacija u sirovinu za proizvodnju netkanih tekstila za potrebe različitih industrija.

Dugogodišnje iskustvo i tradicija u tom području postoji od 1954. godine kada je tvrtka krenula s prikupljanjem i razvrstavanjem teksitlnog otpada iz obližnjih tvornica.

1964. je instalirana prva linija za proizvodnju netkanih tekstila što je bila svojevrsna prekretnica u razvoju tvrtke i odredila njezin smjer u godinama koje dolaze.

Stroj za reciklažu Wolfer iz 1954

 

krug recycling hrvKružno gospodarstvo

Već spomenute 1954. godine, od samog početka djelovanja, Regeneracija je zapravo izlazila iz okvira modela linearne ekonomije, a kružno gospodarstvo, što danas predstavlja nezaobilaznu temu u modernom poimanju poslovanju, postao je način djelovanja kroz godine koje su slijedile i održao se do danas.

Na taj način Regeneracija predstavlja odličan i mnogo puta citiran primjer za povezivanje reda prvenstva gospodarenja otpadom i kružnog gospodarstva, jer se upotrebom tekstilnog otpada kao sirovine za proizvodnju netkanih tekstilnih proizvoda – smanjuje masa odloženog tekstilnog otpada na odlagalištima što ide u prilog ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

 

 

 

 

Proizvodi

mav primjena resize

Trenutni proizvodni program čine filčevi težine od 180 do 300 g/m2 kaširani s protukliznom folijom koji svoju primjenu nalaze u završnim radovima u građevinarstvu; za zaštitu površina kod malerskih, knauferskih i drugih radova s ciljem čuvanja prostora od oštećenja i zaprljanja te stanja njegove urednosti, a istovremeno pružaju sigurnost onima koji te radove vrše i smanjuju troškove.

Proizvodi se isporučuju u dimenzijama prikladnima za profesionalce i privatne korisnike u rolama širine 1 ili 2 mt te dužinama od 3 do 50 metara, pakirano na euro palete.

Cjelokupan proces proizvodnje odvija se u Regeneraciji u Zaboku, a prodaja za zapadnoevropsko tržište vrši se preko regeneracije gmbh, sa sjedištem u Waiblingenu. Više informacija o samim proizvodima možete saznati na web adresi www.regeneracija.de.

 

certifikatiKvaliteta i održivost

U svim svojim poslovnim procesima primjenjujemo sustave kvalitete ISO 9001, ISO 14001 te sustav OHSAS 18001, a politika održivog razvoja sa snažnim naglaskom na očuvanje okoliša, jedan je od primarnih ciljeva našeg poslovanja.

Osim što u proizvodnim procesima koristimo isključivo materijale neškodljive ljudima i okolišu, težimo minimalizirati potrošnju svih vrsta energenata.

Ključni energenti za našu proizvodnju su prirodni plin i električna energija u potpunosti dobivena iz obnovljivih izvora što potvrđuje i znak zelEn koji ponosno nosimo.

Pošaljite upit te ćemo vas povratno kontaktirati

(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input